Vychází v březnu 2019 - Nakladatelství Argo

Krásnou neděli všem,

dnes se zaměříme na nakladatelství Argo a to konkrétně na sedmnáct knih, které tomuto nakladatelství v měsíci březnu vychází.





V knize ''Grófka'' od autorky Lenky Horňákové sledujeme vztah mezi Anou a tajemnou ženou, která si nechává říkat Grófka. Ana hledá samu sebe a v tom jí pomáhá právě Grófka. Nejen ona ji však v dospívání ovlivňuje. Jsou to také její mužští známí. Sledujeme tu také vývoj slečny na sebevědomou dospělou ženu. Kniha vychází v půlce března a to 14..

Kdo by se netěšil na další knihu od Kazua Ishigura? Nalezneme ji na pultech po 8. březnu 2019. Tentokrát ponese název ''Vybledlá krajina s kopci'', kdy stárnoucí Ecuko vzpomíná na období druhé světové války, kdy ji čekal za několik měsíců porod prvního dítěte. Tehdy musela být podvolená svému choti a jeho otci, později se však vzepřela a vyvrcholení tohoto příběhu je označováno jako ''kafkovské''.

Kniha ''Adelheid'' od Vladimíra Körnera dostane nový přebal a to 19. března. Dle anotace by se tady dalo říci, že kniha poukazuje na to, že se protiklady přitahují. Nicméně Adelheid, hlavní hrdinka, jedná v krizi dle její nenávisti k onomu muži. Ač děj vyznívá dle anotace hodně stroze, mne zaujal a je to můj favorit.

Posledním románem vydaným v březnu bude ''Černý cukr'' od Miguela Bonnefoye. Dostupná bude od 31. března a zavede nás do vesnice kdesi v Karibiku. Autor zde převyprávěl korzárskou legendu a na té stavěl celý svůj příběh. Hledač pokladů Severo Bracamonte se ubytuje u rodiny Oterových. Zde se také setká se Serenou Oterovou a to nejen jemu změní plány do budoucnosti.





Milovníkům napětí Argo nabízí hned tři možnosti četby.

První je ''Rezervoár č. 13'' od Jona McGregora. K četbě bude dostupna 31. března a jedná se o příběh ztracené dcery Becky, po které se slehne zem. Až po letech se objeví důkazy, ale nikdo neví, zda budou stačit na nalezení.

''Řezníkův učeň'' je o nevlastním synovi řezníka, který se od svého otce naučil nejen porážet maso, ale i nájemnému zabíjení lidí. Michael Schaffer přilétá do Las Vegas pro svou mzdu. Nicméně mafie, která si ho najala, nehodlá mzdu vyplatit. Michael se proto rozhodne pustit se do boje s nimi. Do nesváru se připlete i analytička Elizabeth Waringová, která chce rozlousknout tuto válku. Neuvědomuje si však, že se dostává blíže člověku bez soucitu a citů. Jak to s ní dopadne se můžeme dočíst v této knize Thomase Perryho od 12. března.

Posledním napínavým příběhem je ''Špetka věčnosti'' od Freda Vargase. Tato kniha je sedmým případem komisaře Adamsberga a je to vydání v novém obale. Jsou nalezena dvě těla mrtvých mladíků, zabitých nejspíše při vyřizování drogových účtů. Komisaři se však nezdá hlína za jejich nehty. Později se však objevují nové důkazy, které mu nejdou složit do souvislostí. Vyřeší se tento případ? To se dozvíme od 31. března.





''Za sedmi divy světa'' je aktualizované vydání knihy Vojtěcha Zamarovského. Obohacena je o obrazovou přílohu ve formě map, fotografií a dokonce klasických i nejnovějších rekonstrukcí starověkých staveb a uměleckých děl. Kromě vyprávění Vojtěcha Zamarovského zde nalezneme i doprovodné texty archeologů a badatelů, kteří se snaží zasadit starověké divy světa do současného bádání. Dostupná bude od 31. března.

Při uměleckých dílech zůstaneme a to u knihy ''Sto kreseb odněkud'', která vyjde 6. března. Jedná se o soubor ''zápisků'' Jaroslava Róna z cest. Díla jsou označována za jakousi poloautomatickou kresbu. Přesto v nich bezpečně Jaroslava Róna poznáme.




V březnu vyjdou v Argu také dva komiksy.

První komiks pojednává o životě sester Justiny a Julietty, kde v obou případech vypráví Julietta. Jedná se o adaptaci děl Markýze de Sade ''Julietta čili prokletí ctnosti'' a ''Justina čili slasti neřesti''. Tuto knihu bych doporučila výhradně dospělým, neboť Markýz de Sade není vhodný pro děti a mládež. Kniha ''Justina a Julietta'' vychází 19. března a já si ji rozhodně nenechám ujít.

Druhým je pak komiks ''Neohrožené ženy - Sto padesát let boje za svobodu, rovnost a sesterství'', který vychází 20. března. Setkáváme se zde s historií ženských hnutí i s bitvami, které ženy podstoupily, aby se domohly svých práv.





''Útok obrů'' je prvním dílem trilogie Kevina Hearneho. Po Kronikách železnehého druida je vytvořen zcela nový svět se svou mytologií. Tento svět lidí je napadán obry a spása je v nedohlednu. I z obyčejných lidí se stávají legendy. Kniha vychází 31. března.

''Les kostí'' je naopak třetím dílem série ''Les Mytág'' od Roberta Holdstocka. Za jedním domem se nachází les, kde se nachází nejen kosti. Otec Christiana a Stevena chce lesu přijít na kloub. Stává se však tak posedlým, že je ochoten obětovat i svou rodinu jen proto, aby na to přišel. Kniha vychází 8. března.




Prvotinou u nás bude kniha Rhyse Thomase s názvem ''Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye'', kdy se Sam třikrát týdně mění v superhrdinu a nic s tím nenadělá. Komplikací to začíná být, když potká dívku. Vypořádá se s tím nebo mu to jeho nabyté nadání zkazí? Dočíst se to můžeme již 8. března.




Článek zakončím knihami pro děti.

Kniha ''Když'' mne oslovila hned na první pohled. Nezklamala mě ani svou anotací. Dětem se tu vypráví příběh o Felixovi, který se skrývá před nacisty v jámě a jeden hodný muž mu akorát nosí jídlo a vyměňuje nočník. Jednoho dne však slyší Felix nad sebou hlasy a myslí si, že si pro něj přišli nacisté. Ukáže se však, že to jsou partizáni a on se později stává členem jejich oddílu. Třinácti letý kluk musí dokazovat, že si zaslouží v tomto oddíle zůstat. Dětem se tu přibližuje již třetím dílem období holocaustu a židovské genocidy. Vychází 31. března.

''Čarodějčin syn'' mi přijde jako milé čtení. Jedná se tu o Neda, který je synem čarodějky. Kouzla jsou schována v jejich domě v hrnci. Klan loupežníků se ho však chce zmocnit. Ned ho ochrání, jenže tím jeho dobrodružství nekončí. Později se setká s dcerou krále loupežníků Áine, které její matka vyslovila na smrtelné posteli, že ji zachrání život nesprávný chlapec a ona zase jemu. Brzy oba zjistí, že nešlo jen o pouhá slova. Kniha vychází 14. března.

Poslední dnešní knihou je ''Kniha prachu 1 - La Belle Sauvage'' je prvním dílem budoucí trilogie, která nás zavádí na stejná místa jako ''Jeho temné esence'' jen o deset let dříve. S předchozí sérií nás nespojují jen místa, ale i postavy jako například nemluvně Lyra. Lyru má za úkol ochránit Malcolm s Alicí, kteří se společně ocitají na lodi ''La Belle Sauvage''. Ocitají se tam po tajemných vzkazích o jakémsi Prachu a také proto, že najednou mají všichni zájem o již zmiňovanou Lyru. Podaří se jim dostat dítě do bezpečí? To zjistíme v půlce března, neboť kniha vychází 14. března.


Mé favority znáte. A co ty vaše? Dejte mi vědět.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Chodba

Nenechám tě odejít - Chevy Stevens