Vychází v březnu 2019 - Nakladatelství HOST


Krásný víkend všem,

ráda bych vám představila knihy, které budou vycházet během letošního března v Nakladatelství HOST.

Věřím, že si tu každý najde alespoň jeden kousek, který mu přibude na wishlistu.




Prvním románem na který se můžeme těšit je kniha od britské autorky Holly Bourne, která je známá díky jejím předešlým knihám ''Už jsem normální?!?'' a ''Je tohle láska?''. Nyní nás zavede do života mladé úspěšné ženy jménem Tori. Tori je úspěšnou spisovatelkou a inspirativní ženou pro její obdivovatelky. Radí ženám, aby žily život takový, jaký chtějí. Nicméně ona sama se tímto zdaleka neřídí a poté, co otěhotní její kamarádka Dee, přemýšlí, zda byla její rozhodnutí v životě správná. Kniha je přirovnávána k novodobé Bridget Jonesové, kterou já osobně mám velmi ráda a tudíž je tato kniha mým favoritem. Těšit se na ni můžeme 1. března 2019 a ponese název ''A jak se vám líbím teď?''

V edičním plánu HOSTU nalezneme román ''To nejlepší, co máme'' od autorky Griet Op de Beeckové, která je svým stylem přebalu velmi podobná předchozí knize autorky ''Výš než v sedmém nebi''. Zde se setkáváme s hlavním hrdinou Lucasem, který na konci svých sil opustí svůj dosavadní život a snaží se nalézt sám sebe a smysl jeho života. Kniha by měla být první z trilogie, kterou autorka plánuje, kdy se bude v knihách věnovat citlivým osobním tématům. ''To nejlepší, co máme'' vychází 25. března 2019.

Znovu se nám také v knihkupectví objeví kniha Pavola Rankova ''Legenda o jazyku'', která vyšla už loni. Letos bude s novým přebalem. Sledujeme tu život rodiny Júliuse Dobrotky, který se stěhuje do Prahy, aby se podílel na výstavbě metra. Jeho syn Tomáš se se svými spolužáky zajímá o legendu Jana Nepomuckého. Nicméně veškeré kroky této skupiny zpovzdálí někdo sleduje. Kniha se nachází v období normalizačního Československa po okupaci sovětskou armádou. Tato kniha vychází 14. března 2019.

Poslední knihou ze žánru románu se tu objeví kniha ''Rituál Turínského koně'' od Martina Skořepy. Zde nalezneme jakousi odvrácenou stranu stáří. Příběh nás zavede do života padesátníka, který nemá růžový život. Každý den bojuje mezi tělem a jeho duší a autor, respektive hrdina nabádá čtenáře k zamyšlení nad tímto problémem. Kniha bude dostupná od 25. března 2019.




Na konci března a to konkrétně 29. vyjde fanouškům Petera Maye kniha nesoucí název ''Ochráním tě''. Vracíme se zde na ostrov Lewis, kde Niamh Ruairidh přemýšlí, kdo mohl zabít jejího manžela i s jeho milenkou. Co víc, je hlavní podezřelou a proto ji sleduje vyšetřovatelka Sylvia Braqueová. Obě se postupně přibližují k nepříteli, který má vražedné úmysly.

Máme tu desátý případ inspektorky Malin Forsové, která dostane svou poslední šanci ke změně jejího dosavadního života. Je poslána do Thajska, aby se dala dohromady po posledním nevyřešeném případu. Thajsko však není takové jaké si představovala a poté, co se objeví tělo švédské ženy, se Malin probudí k životu. S případem si však neví thajská ani švédská policie. Kniha vychází 13. března 2019 a ponese název ''Vůně ďábla''.





Na své si přijdou i děti a to hned třikrát.

Jako první knihu zde máme pátý díl série Kepler62 ''Virus'' od dvojice Tima Parvela a Bjørna Sortlanda. Kromě viru, který postihuje děti na planetě Kepler62e, zde vyvstává mnoho problémů, s kterými si Ari, Joni ani Marie neví rady. Objeví však jeskyni s nedobytnou sondou. Vyřeší objev již zmíněné problémy? Dozvědět se to můžeme od 29. března 2019.

Na pultech knihkupectví se také objeví již šestá kniha autorky Naomi Novik s názvem ''Ve stínu Hvozdu'', kde nás děj zavede k hlavní hrdince Agnieszce. Její vesnici totiž ohrožuje zlomyslný Hvozd. Zlé síly jsou za hranicemi vesnice díky čarodeji Drakovi, který si na oplátku vybírá jednou za deset let mladou ženu, aby mu sloužila. Agnieszka se bojí, že si vybere její nejlepší přítelkyni, avšak se zmýlí a čaroděj si vybírá jinou ženu. Na knihu se můžeme těšit již 8. března 2019.

Åsa Larsson a Ingela Korsell nám přinášejí desátý díl série Pax. Tentokrát s názvem ''Pax X: Draugova oběť'', kdy magie a napětí vyvrcholí, neboť tu máme závěrečný souboj. Bude Mariefred a zbytek světa zachráněn? To se dočteme od 15. března.





Pro zájemce poezie tu mám knihu ''Tekuté zrcadlo'' od Jiřího Štěpána. Autor zde zkoumá situaci a vztah člověka k přírodě, ke společnosti i k sobě samému. Je tu střet definic autorova já ale i druhu jako takového. Dostupná bude od 4. března 2019.



Z Nakladatelství HOST je to pro březen 2019 vše. Zaujala vás nějaká kniha? Napište mi vašeho favorita do komentářů.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Chodba

Vychází v březnu 2019 - Nakladatelství Argo

Nenechám tě odejít - Chevy Stevens